HOMEFILOSOFIEPAARDENTAALLESSENWINKELFOTO'SLINKSAGENDACONTACT
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ

Begrijp je paard
 

Parelli Natural Horsemanship is gebaseerd op het principe dat begrip de sleutel is tot een goede relatie met je paard. Dit leidt niet alleen tot een uitgebalanceerd, natuurlijk, vloeiend, plezierig en vervullend partnerschap met je paard, maar het is ook het geheim voor het oplossen van alle problemen en verschuift voorzichtig zijn uitdagende gedrag.
 
Begrijp het gedrag van je paard
 
Het meest belangrijke dat je van paarden moet weten is dat het prooidieren zijn.
 
Veiligheid is het eerste doel van het paard en jij moet er rekening mee houden dat angst voor zijn leven een grote drijfveer is en zijn gedrag als prooidier bepaald. Alles betekent gevaar voor een paard: plotselinge bewegingen, een plastiek zakje dat wappert in de wind, een hard geluid, besloten ruimtes, onbekend uitrusting,kleine ruimtes, enz. Dus hoe verander je een angstig en schrikachtig paard in een kalm, slim en trots paard? Door het aangaan van een relatie gebaseerd op vertrouwen en veiligheid. En hoe doe je dat? Door te leren de wereld te zien door de ogen van je paard.
 
Leiderschap
 
Paarden zijn niet allen prooidieren, het zijn ook kuddedieren. Ze houden van sterk en duidelijk leiderschap zodat ze weten wie ze moeten volgen. Als je denkt over leiderschap op een vertrouwenswaardige manier, zal het paard je willen volgen en doen wat je vraagt. Dat is zijn natuur. Parelli kan een avontuur worden van persoonlijke groei als je leert een zelfbewust, gebalanceerd, gecenterde en vertrouwenswaardig partner/leider te zijn voor je paard en leert dit te bereiken door de principes van liefde, taal en leiderschap te gebruiken.

                                  

Natural horsemanship is een natuurlijke benadering om je paard te trainen.

Natural horsemanship instructeur Humphrey Dirks.